NYHETER

    VANEV

Venner av Norge er vårt

ORGANISASJONSNUMMER:  916102089

Her kommer daglig  oppdaterte nyheter, saker som opptar folk flest. Send oss gjerne tips om saker dere vil skal legges ut på denne siden

Krigsforbrytere, voldtektsmenn og torturister gis opphold i Norge

MASSEINNVANDRING Asylsøkere som har begått svært alvorlige forbrytelser, som drap tortur eller krigsforbrytelser, kan ikke sendes ut av landet på grunn av det norske returvernet.

SVERIGE Natten mot lördagen har varit dramatisk i flera så kallade utanförskapsområden. Värst har det varit i Uppsala där det förutom bilbränder även förekommit stenkastning och brandbomber. Men även i södra Stockholm brann bilar, både i Huddinge och i Norsborg.

Mange anmeldelser av overgrep under festivaler i Sverige

Under festivalen Putte i Parken i Karlstad er det kommet inn 35 anmeldelser av seksuell antasting, ifølge Svenska Dagbladet. Det yngste offeret skal bare har vært tolv år.


– Det er samme mønster som tidligere. Unge gutter omringer unge jenter og tafser på dem, sa vakthavende Per-Arne Eriksson fra politiet i Värmland til avisa Expressen søndag.

Tolv gripna i Bryssel – ska ha planerat terrorattacker

Tolv personer har gripits i Bryssel misstänkta för terrorplaner.

Målet uppges ha varit att slå till under EM-matchen mellan Irland och Belgien i dag, rapporterar tv-kanalen VTM.

– Att genomföra en sådan här attack vore ett sätt att förödmjuka Frankrike, säger terrorexperten Hans Brun till Aftonbladet TV.

Enligt belgiska medieuppgifter ska de gripna ha planerat att angripa platser där fans samlats för att se matchen.

What the fuck!

Muslimsk ledare förbjuder selfies med katter – "att ta bilder är förbjudet"

Den högt uppsatte saudiarabiske byråkraten Saleh Al-Fawzan har utfärdat ett muslimskt förbud, en så kallad fatwa, mot att ta bilder på sig själv tillsammans med en katt.

Förbudet utfärdades förra månaden som reaktion mot att det västerländska fenomenet med att lägga upp bilder på internet med sig själv tillsammans med en katt, "cat selfies" eller ibland även "catfies", spridits till den muslimska delen av världen.


Al-Fawzan, medlem i "De äldstes religiösa råd" som ger kungen råd i frågor rörande islam, tycktes först ha haft svårt att förstå vad det hela handlar om när han fick frågan vad islam säger om "catfies".


– Förklara den här trenden för mig. Att ta bilder är förbjudet om det inte är nödvändigt. Man får inte göra det med katter, hundar, vargar eller något annat, sade han.


Tydligen ansågs det nödvändigt att videodokumentera utfärdandet av fatwan då den filmades och lades upp på internet.


Saleh Al-Fawzan är även ledamot i "Ständiga kommittén för muslimsk forskning och utfärdandet av fatwor" – en kommitté som tidigare i år förbjöd det klassiska spelet schack eftersom det anses vara "slöseri med tid" och uppmuntra till hazardspel, rapporterar Daily Mail.


Al-Fawzan och andra statligt anställda muslimska religiösa ledare som utfärdar fatwor i Saudiarabien tillhör den saudiarabiska gren av islamism som kallas salafism.


Seks niqab-kledde kvinner kastet ut av dansk skole

Seks kvinner ved en skole i Danmark har fått beskjed om at de må studere via internett etter sommeren fordi skolen har lagt ned forbud mot niqab.

Ved voksenopplæringen (VUC) i den danske byen Lyngby har seks kvinne fått vite at de etter sommeren må følge undervisningen hjemmefra.


Eller de kan ta av seg niqab-en.


Det melder en rekke danske medier, blant annet TV 2 Danmark.


Det har fått en rekke av deres medstudenter til å reagere. En av dem skriver i et Facebook-innlegg at:


– Hvor mange synes det er rettferdig at jentene med niqab som går på skolen vår blir kastet ut etter eksamen, men kan komme på internettopplæring istedet? Jeg synes ikke dette er rettferdig. Hvis dere synes det er rettferdig kommenter med en sur smily, hvis dere ikke synes det er rettferdig kommenter med et hjerte. Alle har rett til å bli hørt. Takk.


I kommentarfeltet til innlegget er det kommet både sure fjes og hjerter, og det er flere som har kommentert at det både er riktig og feil at de blir kastet ut.

FN vil bosette 450.000 syrere innen 2018

ASYLPOLITIKK FN håper å bosette over 450.000 syriske flyktninger i et tredjeland innen utgangen av 2018.

FNs høykommissær for flyktninger UNHCR arrangerer onsdag en konferanse i Genève der hovedtemaet er såkalt gjenbosetting av syriske flyktninger.


4,8 millioner syrere har flyktet til Tyrkia, Libanon, Jordan og Egypt på grunn av krigen som har kostet flere hundre tusen menneskeliv siden 2011.


I tillegg har anslagsvis en halv million syriske flyktninger kommet til Europa.


– Vi anslår at 10 prosent av Syrias 4,8 millioner flyktninger faller inn i kategorien ytterst sårbar. Det betyr at godt over 450.000 plasser trengs innen slutten av 2018, sier UNHCR-talsmann Adrian Edwards.


UNHCR håper å få medlemslandene med på en forpliktelse som ikke er knyttet til den omstridte avtalen mellom EU og Tyrkia.


Siden 2013 har vestlige land tilbudt permanent bosetting av totalt rundt 179.150 syriske flyktninger, ifølge UNHCR. Ifølge den britiske organisasjon Oxfam har imidlertid bare 67.000 syriske flyktninger – 1,39 prosent – kommet fram til vertslandet.


Bare tre av verdens rikeste land – Norge, Canada og Tyskland – har så langt lovet å ta imot et antall syriske flyktninger som Oxfam mener er en «rettmessig andel» i forhold til landenes økonomi.

Belgiske medier: Disse tre kan være knyttet til angrepene på flyplassen

** Flere drept og skadet i to eksplosjoner i Brussel

** IS hevder de står bak angrepet

Ifølge belgiske medier settes disse tre i sammeneheng med terrorangrepet mot flyplassen i Brussel.

Denne saken handler om:


 EU

 Terrorangrepet i Brussel

DETTE VET VI OM ANGREPENE:

* To eksplosjoner rammet avgangshallen i Brussel lufthavn Zaventem like før klokken 8 tirsdag morgen.

* Klokka 9 ble metrostasjonen Maelbeek rammet av en eksplosjon. Stasjonen ligger i nærheten av EUs hovedkvarter.

* Belgiske myndigheter har bekreftet at bombeangrepet på flyplassen er et selvmordsangrep og betegner det som terror.

* All tog- og metrotrafikk er stengt, det samme er flytrafikken til og fra Brussel.

* Det går ingen tog verken fra eller til Brussel fra London, Paris og andre større europeiske byer.

* Eksplosjonen kommer bare noen dager etter at en hovedmistenkt bak Paris-terroren, Salah Abdeslam, ble pågrepet.

* IS hevder i 16.30-tiden at det er de som står bak terrorangrepene, melder Reuters.

Dette er ikke bekreftet av belgiske myndigheter, men meldes av blant annet avisen La Libre og nyhetsbyrået AFP.


Bildet viser tre menn med traller, som går ved siden av hverandre inne på flyplassen. To av dem er kledd i svart, og den siste har hvite klær og en svart hatt.


På bilde kan man anta at de to mennene i svart bare har på seg en hanske hver, på venstre hånd. Ifølge avisen La Libre kan dette ha gjort det mulig for dem og utløse mekanismen til bombene.   

saken fortsetter...

Oslo-politiet toner ned omtale av overfallsvoldtekter

Etter rekordåret 2011 lagde Oslo-politiet nye retningslinjer for at færre anmeldte overfallsvoldtekter skulle bli omtalt i media.


I 2011 var det 55 anmeldte overfallsvoldtekter i hovedstaden. Rundt halvparten av sakene var forsøk på voldtekt. I media ble det omtalt som «voldtektsbølgen».


I etterkant har antallet anmeldte overfallsvoldtekter blitt redusert år for år, spesielt forsøk på voldtekt. I fjor var det 22 anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo, inkludert fem forsøk.


– Tonet det veldig ned

Rundt halvparten av sakene er under etterforskning. Resten er henlagt.

75 mill. tyrkere kan få fri innreise til Europa. - Ikke uproblematisk, sier Listhaug

Kravet er en del av en stor pakke der EU skal kunne sende alle båtmigrantene som kommer til Hellas rett tilbake til Tyrkia. Målet er å knuse smuglernettverkene og gjenvinne kontrollen over flyktningsituasjonen.


Forslaget støttes av Tysklands forbundskansler Angela Merkel, men møter motstand rundt omkring i Europa. Det å gi 75 millioner tyrkere visumfri adgang til Schengen, synes flere er en svært høy pris å betale.

UDIs asylkøer bare vokser: Forventer 36 000 ubehandlede søknader innen 2016 er omme

(Dagbladet): Det ventes 33 000 asylsøkere til Norge i 2016. Det betyr at UDI, som skal behandle søknadene i tråd med norsk lov, trapper opp bemanninga voldsomt i løpet av året.


UDI mer enn dobler antall saksbehandlere for å imøtekomme strømmen av asylsøknader. Mens det jobbet 150 asylsaksbehandlere i UDI ved inngangen til 2016, vil det jobbe over 400 i avdelinga når året er omme.

Politiet setter foten ned: Odins soldater får ikke patruljere i Vestfold

Dagbladet): Tønsbergs Blad skriver i dag at Vestfold-politiet vil hindre gruppa Odins soldater i å patruljere.


- Hvis de organiserer noe som likner uniformerte patruljer setter politiet foten ned, sier forebyggende koordinator Hege Fjær i Vestfold politidistrikt til avisa.


Odins soldater mener politiet mangler ressurser, og sa i går til Dagbladet at de vil patruljere i gatene og «være forebyggende, så folk ikke skal falle for fristelsen og tafse på jenter, fly på andre med vold og selge narkotika».

Nordmenn vil skjule flyktninger

KIRKEASYL Hvis kirkeasylet blir avskaffet, vil nordmenn åpne sine egne hjem, advarer asylaksjonist-leder.

PS: Dagen​-journalist Astrid Dalehaug Norheim stiller opp på TV2 Nyhetskanalen​ klokken 20 i kveld, for å fortelle om denne saken, som er hovedsaken i Dagen i morgen.

Tysk kvinne skal ha blitt gjengvoldtatt av ni irakiske menn i Østerrike

Voldtekten skal ha skjedd første nyttårsdag i Wien i Østerrike, opplyste politiet mandag.


De ni irakerne ble arrestert i Wien og to andre provinser i Østerrike i helga, og er i alderen mellom 21 og 47 år. De nekter alle straffskyld.


Alle har søkt om, eller fått, asyl i Østerrike.


Nå siktes de for å ha overfalt den tyske kvinnen, som ifølge Reuters skal ha besøkte en venn i Wien. Overfallet skal ha skjedd i en leilighet hvor to av mennene bodde.


- De antatte gjerningsmennene har trolig utnyttet at kvinnen var svært beruset, heter det i en uttalelse fra politiet.


Den 28 år gamle kvinnen skal ha feiret nyttårsaften med sin venn, og var blant annet på et torg i sentrum av Wien.


Hun har forklart at hun ikke husker hva som skjedde fra 02.00 om natta til hun våknet i leiligheten rundt klokka 06.00, ifølge politiet.

Nytt terrorangrep i Frankrike: Prest drept under gudstjeneste i Normandie

(Dagbladet): Fem personer ble i dag tidlig tatt som gisler i en katolsk kirke i Saint-Etienne-du-Rouvray, i utkanten av Rouen, nordvest i Frankrike.


Kirkas prest ble drept i angrepet, samt de to gisseltakerne.


«Et vemmelig terrorangrep», er ordene Frankrikes president Francois Hollande bruker for å beskrive angrepet.


- De to terroristene erklærte støtte til Daesh (et annet navn for IS journ. anm.), sier Hollande i en pressekonferanse.


Gisseltakerne ble drept

Ifølge TV-kanalen BFM TV tok to gisseltakere seg inn i kirka under en gudstjeneste i 10-tiden i dag tidlig. De skal ha vært bevæpnet med kniver.

Rånare klädda i burka slog till mot telebutik i Nacka

INRIKES. Två beväpnade rånare maskerade med heltäckande burka slog idag på förmiddagen till mot en telekombutik i Nacka Forum utanför Stockholm.

- FLYKTNINGER VIL IKKE RETURNERE TIL SYRIA SELV OM DET BLIR FRED

Krigen i Syria har satt Europa og nærområdene på en av de største prøvelsene siden andre verdenskrig.


Les også: Her er årsaken til at millioner risikerer livet som asylsøkere på vei til Europa


Med et svært komplisert bilde av involverte parter er det ingen umiddelbar løsning i sikte, men hva skjer om de skjøre samtalene om landets fremtid skulle føre til fred?

En person skadet i slagsmål på asylmottak

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 09.20 søndag formiddag.

Politipatruljer og ambulanse rykket ut til asylmottaket.

- En person har fått en skade i ansiktet, melder operasjonsleder Geir Andersen ved Agder politidistrikt.

Klokka 10. 15 opplyser Andersen til Fædrelandsvennen at det er rolig på stedet.

- Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, men vi jobber på stedet for å få en oversikt. Språkproblemer gjør at dette tar litt tid, sier Andersen til Fædrelandsvennen.

Personen som har fått en skade i ansiktet skal ikke være alvorlig skadd.

- Hendelsen skal ha skjedd i ett/totiden i natt. Fire personer bosatt på mottaket skal ha vært involvert, opplyser Andersen.

Saken vil bli etterforsket videre ved lokalt lensmannskontor.

Alvorlig skadet etter knivstikking i Steinkjer

Mann i 20-årene påført flere stikkskader under slåsskamp i Steinkjer sentrum lørdag kveld.

En mann ble lørdag kveld påført flere stikkskader i det politiet opplyser å være "vitale organer" under en slåsskamp på Nordsia i Steinkjer sentrum lørdag kveld.

– Sykehuset Levanger opplyser at tilstanden han er stabil, men alvorlig, sier etterforskningsleder Leif Gundersen i politiet lørdag morgen.

Lørdag formiddag opplyser politiet at mannen nå skal være våken, men at de ikke kjenner mer til tilstanden hans.

Barket sammen

Det var like etter klokken 23 lørdag kveld at to menn baret sammen i en slåsskamp i Kongens gate. Etter en kort konfrontasjon ble en av mennene liggende igjen på bakken, mens den andre løp av sted.

– Vi hadde en patrulje like i nærheten og da de kom til stedet lå den ene på bakken, mens den andre hadde forlatt stedet, sier Gundersen.

Vel en halvtime etter slåsskampen ble mistenkte pågrepet til fots et lite stykke unna åstedet.

– Han ble pågrepet uten særlig dramatikk og sitter nå i varetekt. Vi skal avhøre både mistenkte og vitner i løpet av dagen, og kommer trolig også å til å ta stilling til en eventuell videre fengsling i løpet av dagen, sier Gundersen søndag.

Fire menn siktet for voldtekt av 19 år gammel mann på asylmottak i Vestfold

Fire menn, tre i 20-åra og én i 40-åra er siktet for voldtekt eller medvirkning til voldtekt og grov kroppsskade eller medvirkning til dette.


Overgrepene mot en 19 år gammel mann skal ha skjedd på transittmottaket Oslofjord Convention Center på Brunstad i Stokke i Vestfold i desember.


Hendelsen ble omtalt som en voldepisode i desember. Der kom det fram at 19-åringen fikk alvorlige, men ikke livstruende skader da tre personer slo og sparket ham fredag 4. desember i fjor. Han ble da lagt inn på Sykehuset Vestfold.


Tre av de fire siktede er asylsøkere til Norge, disse har sittet varetektsfengslet siden desember. Den fjerde siktede ble pågrepet i Stockholm i går ettermiddag etter en arrestordre fra norsk politi. Mannen i 20-åra har lovlig opphold i Sverige og har siden i går sittet i arresten i Stockholm-bydelen Södermalm. Han er begjært utlevert til Norge. Både de siktede og den fornærmede er syrere.

Asylsøkere flyttet fra skole etter mulig overgrep mot jente

En tilspisset situasjon mellom mindreårige asylsøkere og jenter ved Ulstein ungdomsskule gjør at asylsøkerne ikke får være med på undervisningen lenger, skriver Vikebladet.


– Har opptrådt i flokk

26 enslige mindreårige asylsøkere er flyttet fra skolen og får undervisning i et annet lokale etter at flere av jenteelevene på skolen har opplevd seksuelle tilnærmelser fra asylsøkerne. Ifølge elever og foreldre har flere av asylsøkerguttene opptrådt i flokk og plaget jentene både på skoleveien og i fritida.

Rispet med tapetkniv, risikerer utvisning

En mann i slutten av 20-åra med utenlandsk bakgrunn som flere ganger skal ha jobbet ulovlig i Molde, tiltales nå for flere alvorlige forhold.


Natt til søndag 7. desember i 2014 skal han og flere andre ha sparket inn døra til en leilighet i sentrum. Der holdt han ifølge tiltalen en kniv mot halsen til en mann, og prøvde å knivstikke en annen.

Etterforsker om gutt (3) har blitt voldtatt på asylmottak i Stavanger

Politiet etterforsker om et barn er blitt voldtatt på asylmottaket Forus Akuttinnkvartering i Stavanger.


Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte hendelsen.


– Onsdag 6.januar cirka klokken 22 fikk vi melding fra akuttmottaket om et mulig overgrep der, sier politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl i Sør-Vest politidistrikt til TV 2.

Tre pojkar anhållna – misstänkta för våldtäkt på tonårstjej

NYHETER På söndagen hörde förbipasserade skrik från ett skogsparti. Polisen tillkallades och i en skogsdunge hittade man en tjej.

NYHETER På söndagen hörde förbipasserade skrik från ett skogsparti. Polisen tillkallades och i en skogsdunge hittade man en tjej.

Nye toner fra Angela Merkel:

Merkel: – Flyktninger må hjem når krigen er over

Tysklands statsminister Angela Merkel forventer at flyktningene fra Irak og Syria reiser hjem når krigen i hjemlandene deres er over.